بوشهر- طرح نوسازی و جایگزینی نخیلات کم بازده در اراضی باغات استان بوشهر باعث اقتصادیتر شدن نخلداری میشود که باید با جدیت دنبال و پیگیری شود.
خبرگزاری مهر- گروه استانها: نخل و خرما یکی از مهمترین عرصههای فعالیت و اشتغال اهالی استان بوشهر است و در نقاط مختلف این استان افرادی به واسطه فعالیت در باغات خرما هزینههای زندگی خود را تأمین میکنند.
خبرگزاری مهراستان بوشهر یکی از تولیدکنندگان اصلی خرما در سطح کشور است که سالانه حدود ۱۶۵ هزار تن خارک، رطب و خرما از حدود ۳۴ هزار هکتار اراضی نخیلات این استان برداشت میشود.
نخیلاتفروش محصول خرما یکی از مهمترین دغدغههای نخلداران استان بوشهر طی سالهای گذشته بوده است که در برخی از سالها نخلداران موفق به فروش خرمای خود با قیمت مناسب نمیشوند.
نخلداراننخلدارانکبکاب مهمترین واریته خرما در استان بوشهر محسوب میشود که بخش عمده خرمای تولید استان از این نوع است و هرچند از کیفیت بسیار خوبی برخوردار است ولی از ارزانترین گونههای خرما در بازار محسوب میشود.
واریتهاگر طرح تحول نخلستان و جوان سازی نخیلات تکمیل شود مواهب زیادی از جمله مصرف بهینه آب، بهره دهی و بازدهی بیشتر نخیلات و بالا رفتن کیفیت محصولات آنها را به همراه خواهد داشت در راستای اقتصادیتر شدن خرمای استان بوشهر و بازارپسندی بیشتر این محصول، طرح نوسازی و جایگزینی نخیلات کم بازده در دستور کار قرار گرفته که اجرای این طرح میتواند نقش مهمی را داشته باشد.
اگر طرح تحول نخلستان و جوان سازی نخیلات تکمیل شود مواهب زیادی از جمله مصرف بهینه آب، بهره دهی و بازدهی بیشتر نخیلات و بالا رفتن کیفیت محصولات آنها را به همراه خواهد داشتنخیلاتنخیلاتنخیلاتدر سفر رئیس جمهور به استان بوشهر طرحهای خوبی به تصویب رسید که بخشی از این مصوبات مربوط به حوزه کشاورزی به ویژه طرح نخلستان بود که آینده بهتری را برای نخیلات این استان رقم میزند.
نخیلاتیکی از مهمترین مسائلی که در این سفر مطرح شد طرح تحول نخلستان و جوان سازی نخیلات بود که اگر این طرح تکمیل و سرعت بخشی شود مواهب زیادی از جمله مصرف بهینه آب، بهره دهی و بازدهی بیشتر نخیلات و بالا رفتن کیفیت محصولات آنها را به همراه خواهد داشت.
نخیلاتنخیلاتطرح تحول نخلستان در سه ناحیه شهرستان دشتستان شامل سعدآباد، آبپخش و دشت شبانکاره در دشت اجرا است.
نخیلات این مناطق پیر، کم بازده و با کم آبی روبرو هستند که باید ضمن جوان سازی نسبت به تغییر شیوه آبیاری از حالت سنتی و غرقآبی به تحت فشار تبدیل شود که تکمیل و اجرای این طرح به تخصیص اعتبار نیاز دارد.
نخیلاتلزوم حمایت از نخلداران
لزوم حمایت از نخلدارانلزوم حمایت از نخلداراننخلدارانیکی از کشاورزان استان بوشهر به خبرنگار مهر گفت: بهبود وضعیت نخلها و نوسازی و جایگزینی نخلهای پیر و فرسوده نیازمند حمایت ویژه دولت است.
خبرنگار مهراسماعیل کریمی اضافه کرد: برخی از نخلها در استان بوشهر از جمله دشتستان دارای ارتفاع بسیار زیادی هستند که کارگران برای بارورکردن و برداشت خرمای آنها سختی و خطر بالایی را باید تحمل کنند.
بارورکردنوی تاکید کرد: در صورتی که اعتبارات مورد نیاز برای نوسازی و جایگزینی این نخلها ارائه شود شاهد بهبود فعالیتهای نخلداری در استان خواهیم بود.
نخلداریجوانسازی نخیلات استان بوشهر
جوانسازی نخیلات استان بوشهرجوانسازی نخیلات استان بوشهراستاندار بوشهر صبح سهشنبه در نشست شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان بوشهر اظهار داشت: استان بوشهر دارای ظرفیتهای بسیار خوبی در حوزه کشاورزی است که باید زمینه تقویت این بخش فراهم شود.
احمد محمدیزاده با اشاره به نقش مهم استان بوشهر در عرصه تولید محصولات زراعی، باغی، صیفی و سبزیجات تاکید کرد: بخش کشاورزی اشتغال گستردهای را در استان فراهم ساخته است.
استاندار بوشهر با بیان اینکه خرما یکی از محصولات مهم کشاورزی در استان محسوب میشود ادامه داد: نوسازی و جایگزینی نخیلات کم بازده از طرحهای مهم حوزه کشاورزی این استان محسوب میشود که باید ویژهتر دنبال شود.
نخیلاتجایگزین نخیلات کم بازده
جایگزین نخیلات کم بازدهجایگزین نخیلات کم بازدهوی بیان کرد: با برنامهریزی صورت گرفته نخیلات با ارزش و بازدهی بالای تولید در باغات خرمای استان بوشهر جایگزین نخیلات کم بازده میشود که باعث میشود تا فعالیت نخلستانهای استان اقتصادیتر شود.
نخیلاتنخیلاتمحمدیزاده حمایت از کشاورزان را مورد تاکید قرار داد و اضافه کرد: پرداخت تسهیلات مناسب به فعالان حوزه کشاورزی میتواند گره از فعالیتهای آنها بردارد که باید به صورت ویژه این حمایت و پشتیبانی صورت گیرد.
وی بیان کرد: حمایت و حل مشکلات اعتباری تولیدکنندگان بخش کشاورزی باید مورد توجه ویژه قرار داشته باشد و در این زمینه تخصیص ۱۵ درصد منابع بانکی به بخش کشاورزی استان بوشهر الزامی است.
شناسه خبر: 854171